Pečenie

 

  • Spodok tortovej formy vysteliem papierom na pečenie, pričom prečnievajúci papier odstrihnem. Boky torty nevymazávam, keď sa korpus upečie,len ich obrežem nožom a tak oddelím od formy. Cesto je tak pekne vysoké a k bokom neprilepené. Tak isto postupujem ak pečiem korpus na plechu.
  • Korpus je upečený vtedy, keď do stredu pichneme špáratko a po vytiahnutí ostane čisté a "nelepí". Môžeme skúsiť vo viacerých miestach korpusu.
  • Niekedy sa môže stať, že keď pečiete kruhový korpus v strede vám vznike kopec. Tomuto môžete predísť tak,že buď roztiahnete cesto od stredu do strán, ale mne sa oveľa viac osvedčilo zatočiť formu s cestom- akoby ste ju chceli roztočiť. Odstredivá sila "odhodí" cesto do strán a tak pri pečení sa cesto rovnomerne rozloží a upečie v rovine, kopec nenarastie.
  • Krájať korpusy je najlepšie nožnom na torty. Je dlhý, má pílovité zúbky,takže korpus sa nedrobí a krásne sa dá prekrojiť. Kto tortový nôž nemá, neodporúčam krájať korpusy klasickým rovným nožom, ak je korpus jemnejší mohol by sa trhať. Preto kraje nakrojte normálnym nožom aký máte. Vezmite si tenkú niť a dajte ju poza korpus,teraz už len niť pritiahnite k sebe, ruky prekrížte a potiahnite. Korpus sa krásne prekrojí v jednej línii.