Recepty
Tvarohová plnka- úžasná!
500ml mlieka
2 Zlaté klasy
250g masla
500g tvarohu
práškový cukor
vanilkový cukor
citrónová kôra
Z mlieka a zlatých klasov uvaríme puding,ktorý necháme vychladnúť. Maslo vyšlaháme s cukrami a pridáme vychladnutý puding. Následne primiešame tvaroh(ja dávam 250g hrudkovitý a 250g...
———
Karamelová plnka zo salka
1 salko
375g Hery (masla)
Salko varíme vo vriacej vode 2 hodiny. Vyberieme,otvoríme a necháme vychladnúť. Následne vymiešame s maslom resp. Herou. Kto chce môže zjemniť Zlatým klasom z 250 ml mlieka. Prípadne pridať mleté oriešky.
———
Kokosová plnka
4 dcl mlieka
250 g kokosu
250 g Hera
250 g práškového cukru
Mlieko nalejeme do hrnca a na miernom ohni v ňom sparíme kokos. Heru vyšlaháme s cukrom a pridáme vychladnutú kokosovú zmes a opäť prešlaháme.
Výborná s marhuľovým či malinovým džemom.
———
Čokoplastelína
200 g čokolády na varenie
4 PL kukuričného sirupu
Čokoládu rozpustíme nad parou,pridáme kukuričný sirup (alebo pšeničný). Necháme vychladnúť kým hmota nestuhne zhruba do konzistencie plastelíny a potom rýchlo vaľkáme,poťahujeme a modelujeme,pretože celkom rýchlo tuhne. Ak zatuhne,dame...
———
Falošný marcipán
250 g práškového cukru
125 g sušeného mlieka (polotučné)
trošku Cery
1 PL medu alebo kukuričného,pšeničného sirupu
asi 40 ml vody
Do misky si dáme cukro,sušené mlieko,Ceru (asi ppol kávovej lyžičky) a med. K tomu pridáme vodu-ja používam detskú striekačku tú plastovú. Najprv pridám 25 ml (1...
———
Krém alžírska káva
250 ml mlieka
2 PL polhrubej múky
50 g Cery
2 PL instantnej kávy
1 KL mletej kávy
375 g masla (Hera)
práškový cukor podľa chuti
1dcl vaječného likéru
Z mlieka, múky, instantnej a metej kávy uvaríme kašu, ešte do horúcej pridáme Ceru, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť....
———
Základný pudingový krém
500 ml mlieka
1 vanilínový cukor
250 g kryštálového cukru
2 Zlaté klasy
250 g Hery
2 PL polohrubej múky
Mlieko, cukor, vanilínový cukor, múku a Zlaté klasy dáme variť. Varíme kým nie je puding hustý. Necháme vychladnúť prikryté potravinárskou fóliou. Heru vyšľaháme a po lyžiciach pridáme...
———
Základná plnka nadstavovaná kašou
250 ml mlieka
2 PL polohrubej múky
50 g Cera
1 vanilínový cukor
250 g Hera
práškový cukor podľa chuti
Z mlieka a polohrubej múky si uvaríme hustú kašu. Ešte do horúcej pridáme Ceru a vanilínový cukor. Necháme ju vychladnúť, pričom navrch dáme potravinársku fóliu aby sa nám nespravila...
———
Orechový korpus
4 vajcia
250 g práškového cukru
200 g polohrubej múky
100 g mletých orechov
1/2 prášku do pečiva ("prdopeč")
12 PL horúcej vody
Žĺtka vymiešame s cukrom, následne pridáme horúcu vodu. Vmiešame orechy, múku a prdopeč. Z bielkov vyšlaháme sneh a pridáme do cesta. Cesto pečieme na 180 stupňoch.
———
Základný korpus
5 vajec
200 g kryštálového cukru
200 g polohrubej múky
5 PL horúcej vody
1/4 balíčka prášku do pečiva ("prdopeč")
Bielky oddelíme od žĺtkov. Do bielkov pridáme 100 g kryštálového cukru a vyšlaháme na snehovú penu. Do žĺtkov pridáme zvyšných 100 g kryštálového cukru a vymiešame do svetlej...
———