Recepty

Tvarohová plnka- úžasná!

Tvarohová plnka- úžasná!
500ml mlieka 2 Zlaté klasy 250g masla 500g tvarohu práškový cukor vanilkový cukor citrónová kôra Z mlieka a zlatých klasov uvaríme puding,ktorý necháme vychladnúť. Maslo vyšlaháme s cukrami a pridáme vychladnutý puding. Následne primiešame tvaroh(ja dávam 250g hrudkovitý a 250g...

Karamelová plnka zo salka

Karamelová plnka zo salka
1 salko 375g Hery (masla)   Salko varíme vo vriacej vode 2 hodiny. Vyberieme,otvoríme a necháme vychladnúť. Následne vymiešame s maslom resp. Herou. Kto chce môže zjemniť Zlatým klasom z 250 ml mlieka. Prípadne pridať mleté oriešky.  

Kokosová plnka

Kokosová plnka
4 dcl mlieka 250 g kokosu 250 g Hera 250 g práškového cukru   Mlieko nalejeme do hrnca a na miernom ohni v ňom sparíme kokos. Heru vyšlaháme s cukrom a pridáme vychladnutú kokosovú zmes a opäť prešlaháme. Výborná s marhuľovým či malinovým džemom.  

Čokoplastelína

Čokoplastelína
200 g čokolády na varenie 4 PL kukuričného sirupu   Čokoládu rozpustíme nad parou,pridáme kukuričný sirup (alebo pšeničný). Necháme vychladnúť kým hmota nestuhne zhruba do konzistencie plastelíny a potom rýchlo vaľkáme,poťahujeme a modelujeme,pretože celkom rýchlo tuhne. Ak zatuhne,dame...

Falošný marcipán

Falošný marcipán
250 g práškového cukru 125 g sušeného mlieka (polotučné) trošku Cery 1 PL medu alebo kukuričného,pšeničného sirupu asi 40 ml vody   Do misky si dáme cukro,sušené mlieko,Ceru (asi ppol kávovej lyžičky) a med. K tomu pridáme vodu-ja používam detskú striekačku tú plastovú. Najprv pridám 25 ml (1...

Krém alžírska káva

Krém alžírska káva
250 ml mlieka 2 PL polhrubej múky 50 g Cery 2 PL instantnej kávy 1 KL mletej kávy 375 g masla (Hera) práškový cukor podľa chuti 1dcl vaječného likéru   Z mlieka, múky, instantnej a metej kávy uvaríme kašu, ešte do horúcej pridáme Ceru, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť....

Základný pudingový krém

Základný pudingový krém
500 ml mlieka 1 vanilínový cukor 250 g kryštálového cukru 2 Zlaté klasy 250 g Hery 2 PL polohrubej múky   Mlieko, cukor, vanilínový cukor, múku a Zlaté klasy dáme variť. Varíme kým nie je puding hustý. Necháme vychladnúť prikryté potravinárskou fóliou. Heru vyšľaháme a po lyžiciach pridáme...

Základná plnka nadstavovaná kašou

Základná plnka nadstavovaná kašou
250 ml mlieka 2 PL polohrubej múky 50 g Cera 1 vanilínový cukor 250 g Hera práškový cukor podľa chuti   Z mlieka a polohrubej múky si uvaríme hustú kašu. Ešte do horúcej pridáme Ceru a vanilínový cukor. Necháme ju vychladnúť, pričom navrch dáme potravinársku fóliu aby sa nám nespravila...

Orechový korpus

Orechový korpus
4 vajcia 250 g práškového cukru 200 g polohrubej múky 100 g mletých orechov 1/2 prášku do pečiva ("prdopeč") 12 PL horúcej vody   Žĺtka vymiešame s cukrom, následne pridáme horúcu vodu. Vmiešame orechy, múku a prdopeč. Z bielkov vyšlaháme sneh a pridáme do cesta. Cesto pečieme na 180 stupňoch.

Základný korpus

Základný korpus
5 vajec 200 g kryštálového cukru 200 g polohrubej múky 5 PL horúcej vody 1/4 balíčka prášku do pečiva ("prdopeč")   Bielky oddelíme od žĺtkov. Do bielkov pridáme 100 g kryštálového cukru a vyšlaháme na snehovú penu. Do žĺtkov pridáme zvyšných 100 g kryštálového cukru a vymiešame do svetlej...